Wonen in Duitsland is voor veel mensen een goede optie om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Dat heeft met verschillende dingen te maken. Het leven is er bijvoorbeeld veel goedkoper. Alledaagse dingen zoals boodschappen en benzine kosten een stuk minder dan in Nederland. Ook verhuizen mensen naar Duitsland omdat ze zich daar veiliger voelen of omdat de gezondheidszorg er beter is. In tegenstelling tot Nederland, zijn er bijvoorbeeld geen wachtlijsten wanneer je geopereerd of geholpen moet worden. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de huizen in Duitsland? Kun je eenvoudig in huis in Duitsland kopen en wat zijn de prijzen eigenlijk?

Voordelig een huis in Duitsland kopen

Er zijn in Nederland genoeg makelaars te vinden die huizen in Duitsland aanbieden. Zeker in het grensgebied is dat meer regel dan uitzondering. Bij makelaars als hollandimmocenter.com/nl vind je een ruim en uitgebreid aanbod wanneer je een huis in Duitsland wil kopen. Verreweg het allergrootste voordeel hiervan is dat je stukken goedkoper uit bent. Woon je in Nederland in een rijtjeshuis maar heb je altijd al gedroomd van je eigen vrijstaande woning? Dan is een huis in Duitsland dé oplossing. Je betaal hier namelijk net zoveel voor een vrijstaande woning als in Nederland voor een rijtjeshuis.

Ruim opgezette wijken

De wijken in Duitsland zijn over het algemeen verre van dichtbebouwd. De meeste huizen bieden ruimte voor een grote tuin waar je heerlijk met de (klein)kinderen kunt spelen of zelf kunt tuinieren. Ook beschik je bijna altijd over een garage.