Wonen in Duitsland is een hot item onder Nederlands die in het grensgebied wonen. Er zijn namelijk ontzettend veel redenen te noemen waarom je beter in Duitsland kunt gaan wonen dan in Nederland. Steeds meer mensen lijken dit ook in te gaan zien, zelfs als ze gewoon nog een baan in Nederland hebben. Waar er vroeger bij Oostmakelaardij.nl voornamelijk senioren kwamen met de wens om in Duitsland te gaan wonen, zijn er nu ook steeds vaker jongeren of gezinnen die geïnteresseerd zijn.

Goedkoop en fijn wonen

Eigenlijk is daarmee direct de allerbelangrijkste reden genoemd om in Duitsland te gaan wonen. Zo zijn de huizen hier ontzettend goedkoop. Wanneer je in Nederland niet in staat bent om een vrijstaand huis te kopen, is de kans groot dat dit in Duitsland wel mogelijk is omdat de prijzen veel lager liggen. Tussen de prijzen van bouwgrond in beide landen zit nóg veel meer verschil. Mensen die twijfelen worden bij Oostmakelaardij.nl vaak overgehaald doordat ze zien dat bijna ieder huis in Duitsland een eigen garage heeft en ook nog eens een ruimte tuin.

Het leven is er simpel

Zeker in de wat kleinere steden en dorpjes is het leven in Duitsland ongelooflijk simpel. Er gelden nog normen en waarden die bij ons al lang verdwenen zijn en de buren zijn nog ouderwets bevriend met elkaar en helpen elkaar wanneer er problemen zijn. Over het algemeen zijn de wijken ook nog eens ontzettend ruim en wordt niet alles helemaal volgebouwd.