Wanneer je in Nederland een onderkomen zoekt, heb je over het algemeen de keuze uit drie verschillende manieren om hier aan te komen: een koophuis, een huis huren óf een huis (laten) bouwen. In Duitsland heb je eigenlijk exact dezelfde keuzes. Al moet daarbij wel gezegd worden dat huren in Duitsland eigenlijk alleen maar in de grote steden mogelijk is. Dat is ook best logisch. De prijzen van de koophuizen liggen namelijk zo laag dat vrijwel iedereen in staat is om een huis te kopen. Wellicht is dat ook de reden dat steeds meer mensen vanuit Nederland naar Duitsland verhuizen.

Koophuizen

Er zijn in Duitsland koophuizen in overvloed beschikbaar, waardoor je meer dan genoeg keuze hebt als je bij Oostmakelaardij.nl terecht komt. De meeste mensen die voor het eerst de mogelijkheden over de grens zien, kunnen het bijna niet geloven. Naast het ongelooflijk ruime aanbod, liggen de prijzen in Duitsland namelijk ook nog eens erg laag. Op die manier heb je eindelijk de mogelijkheid om dat vrijstaande koophuis aan te schaffen waar je altijd al van droomt. Bovendien beschikken vrijwel al deze huizen ook nog eens over een eigen tuin waar je met de kinderen of kleinkinderen heerlijk kunt spelen. Verder is deze tuin natuurlijk ook perfect geschikt voor huisdieren.

Goedkoper leven

Je kunt ook nog eens meer in je huis steken omdat je in Duitsland veel minder vaste lasten hebt. Autorijden is goedkoper, de boodschappen zijn voordeliger én je hoeft er minder belasting te betalen.