In de huidige situatie zijn de landsgrenzen van Nederland met de buurlanden meer formaliteit dan dat ze daadwerkelijk iets betekenen. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen naar één van onze buurlanden verhuizen en dat gebeurt dan ook veel. Sterker nog: er zijn veel mensen die bijvoorbeeld in Duitsland wonen maar nog wel in Nederland werken. Opvallend is dat ook veel senioren een huis kopen in Duitsland. Maar waarom doen ze dat eigenlijk? Wat is de reden dat mensen bij hollandimmocenter.com/nl terecht komen voor een huis in Duitsland? Er worden hieronder enkel redenen voor je op een rijtje gezet.

Vrijwel alles is goedkoper

Allereerst is het kopen van een huis in Duitsland of het kopen van bouwgrond veel voordeliger dan in Nederland. En dat scheelt niet een beetje, maar een heleboel. Alleen die reden is voor veel mensen al genoeg om te verhuizen. Er zijn echter nog veel meer dingen goedkoper. Zo betaal je minder voor de dagelijkse boodschappen en is ook autorijden in zijn totaliteit veel voordeliger dan in Nederland. En dan is de hypotheekrente ook nog eens lager!

De mens staat centraal

Vooral voor senioren is dit een reden om een huis in Duitsland te kopen. Het sociale klimaat is er fantastisch. De mensen kijken nog naar elkaar om en helpen elkaar. Dat is niet alleen zo in de buurt maar ook bij officiële instanties zoals het ziekenhuis of de dokter. Je bent als patiënt geen nummer maar een uniek mens die zorg nodig heeft.