Steeds meer mensen trekken vanuit Nederland richting Duitsland. Wonen in Duitsland is erg populair. Makelaars zoals hollandimmocenter.com/nl draaien overuren voor Nederlanders die geïnteresseerd zijn in een huis in Duitsland. Maar wat maakt het wonen in dit land dan zo bijzonder? Wat zijn de redenen dat veel mensen richting onze oosterburen trekken? Hieronder worden enkel redenen genoemd om te gaan wonen in Duitsland.

Geen wachtlijsten
In Duitsland kun je heerlijk ruim en groot wonen. Voor weinig geld koop je al een vrijstaand huis mét eigen tuin en garage. Bovendien vinden veel mensen het ook fijner en veiliger in Duitsland. De normen en waarden waarvan veel mensen vinden dat ze in Nederland aan het verdwijnen zijn, staan hier nog hoog in het vaandel. Een andere belangrijke reden om in Duitsland te wonen is de gezondheidszorg. Van wachtlijsten hebben ze in Duitsland nauwelijks nog gehoord en bureaucratie is in de Duitse gezondheidszorg helemaal uit de boze. Je wordt vrijwel altijd snel en effectief geholpen.

Goedkoop wonen
De belangrijkste reden is voor veel mensen toch geld. Niet alleen is het wonen op zichzelf erg goedkoop, ook in het dagelijkse leven ben je veel goedkoper uit. De wegenbelasting is bijvoorbeeld stukken lager en ook de benzine in Duitsland is goedkoper. Wanneer je hier boodschappen doet, zul je schrikken van de lage prijzen in de supermarkt. Het verschil met de prijzen in Nederlandse supermarkten is zelfs zo groot dat Nederlanders die vlak bij de grens wonen vaak hun boodschappen in Duitsland halen.